Wie blijft wachten
komt altijd te laat

Training Begeleiden bij verlies en rouw voorjaar 2025

27 maart 2025 10:00 uur

Ontmoet jij in je werk mensen die te maken hebben met een betekenisvol verlies? Wil je vaardigheden om mensen met een (onbewuste) hulpvraag rond verlies en rouw te begeleiden? Zoek je een training waarmee je direct in de praktijk vooruit kunt? Welkom

Iedereen krigt in zijn of haar leven te maken met verlies, in welke vorm dan ook. Verlies hoort bij verandering. Elke verandering begint immers met een einde, het einde van een vertrouwde situatie. Het is goed om als begeleider alert te zijn op verlieservaringen van cliënten of patiënten. Verlies kan, zowel op de voorgrond als op de achtergrond, een grote rol spelen in de problematiek van de hulpvraag. Zeker als het verlies - om welke reden dan ook - niet de nodige aandacht heeft kunnen krijgen. Rouw gaat dan ondergronds en kan zich onder andere uiten in stress, burn-out, somberheid, psychosomatische en/of lichamelijke klachten, problemen in de relatie en/of in de omgang met kinderen, problemen op het werk.

Om je zuiver af te kunnen stemmen op de ander, is het noodzakelijk om je er van bewust te zijn wat in jezelf mee resoneert bij het verhaal van de ander. Wil je de ander goed kunnen begeleiden, dan is het goed weet te hebben van je eigen verlieservaringen. Niet alleen in de zin van rationeel weten, maar ook van doorleefd hebben. Eigen ervaringen zullen dan ook een rol spelen in deze dagen. Het is geen training om persoonlijk verlies te verwerken.

Voor wie?

Welkom aan counsellors, coaches, psychologen, therapeuten, geestelijk begeleiders, huisartsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners GGZ, maatschappelijk werkers, wijkverpleegkundigen, Wmo-consulenten, generalisten en specialisten sociaal domein, klantmanagers, casemanagers, mensen uit onderwijs, zorg, welzijn en Centra voor Jeugd en Gezin, ritueelbegeleiders, uitvaartverzorgers, mantelzorgondersteuners, vrijwilligers, loopbaanbegeleiders en -coaches en anderen.

Accreditatie

  • ABvC, Algemene Beroepsvereniging voor Counselling, met 30 PE-punten voor vijf dagen. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag. Neem je niet deel aan de praktijkdag, dan krijg je 24 PE-punten.
  • LV POH-GGZ, de Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg, met 30 punten voor vijf dagen. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag. Neem je niet deel aan de praktijkdag, dan krijg je 24 PE-punten.
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, met 30 PE-punten voor vijf dagen. Dit zijn 6 PE-punten voor elke gevolgde dag. Neem je niet deel aan de praktijkdag, dan krijg je 24 PE-punten.
  • Staat jouw beroepsvereniging hier niet bij en vind je accreditatie wel belangrijk? Vraag dan zelf punten aan bij jouw beroepsvereniging.
Staat jouw beroepsvereniging hier niet bij en vind je accreditatie wel belangrijk? Vraag dan zelf punten aan bij jouw beroepsvereniging.

Lees hier verder over de inhoud van de training.

Deelnemers over training Begeleiden bij Verlies

  • Een verdiepende en verrijkende training voor mij als coach en als mens.
  • Intensief met diepgang
  • De trainer, Jeanne, laat – als rolmodel – in de training zien hoe je met aandacht en zorg omgaat met mensen die te maken hebben met het omgaan met hun verlies
  • Over-leven met verlies
  • Het pad ontstaat door erop te lopen
  • Voldaan, veel geleerd, veel gedeeld, vertrouwen gegeven en ontvangen

BrightBlue Coaching & Training helpt volwassenen met pijn in hun hart na trauma of (traumatisch) verlies om weer te genieten van hun leven. BB helpt volwassenen met burn-out(klachten) om hun leven weer op de rails te krijgen. BB leert coaches met minimaal één jaar praktijkervaring om als rouwcoach te werken. 

Nieuwsbrief KoersVast

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)