Wie blijft wachten
komt altijd te laat

Verdieping Werken met de levenscirkel

13 juni 2025 10:00 uur

Op vrijdag 13 juni 2025 is er een verdiepingsdag over werken met de levenscirkel, bedoeld voor eerdere deelnemers aan de training Begeleiden bij verlies en rouw en voor mensen met een gelijkwaardige opleiding.

De levenscirkel is een onderdeel van de vierdaagse training Begeleiden bij verlies en rouw. Tijdens de training krijgen alle thema's van de levenscirkel aandacht: welkom en contact maken, hechting en veerkracht, intimiteit en verbinding; verliezen en afscheid nemen; rouw en integratie; betekenisgeving en roeping. Tijdens deze verdiepingsdag werken we vooral met de onderleggers voor de manier waarop we rouwen: welkom en contact; hechting en veerkracht; verliezen en afscheid. Als hier iets kan veranderen, hoe klein ook, verandert er iets voor je cliënt. 

Jong geleerd is volwassen gedaan

De nadruk ligt op de rechterkant van de cirkel: welkom, hechting en intimiteit, verlies en afscheid. Jong geleerd is immers volwassen gedaan. Als de rechterkant van de cirkel oké is, dan is er vertrouwen dat we bij verlies afscheid kunnen nemen, dat we kunnen en mogen rouwen, betekenis kunnen geven aan het verlies en hierdoor het leven weer kunnen omarmen.  Wat we aan de rechterkant van de cirkel leren, helpt ons om aan de linkerkant (in de herfst en winter) met verlies om te gaan. En dat kan mensen bij verlieservaringen flink dwarszitten. Wat is er dan nodig om op een andere manier met het verlies, en dus met zichzelf, om te gaan?

Programma

Op deze dag werken we met:

  • Contact en welkom: triggers voor contact en de kwaliteit van je aanwezigheid als begeleider. Dit doen we via de zogenaamde ‘triggerdriehoek’. Hoe weerspiegelt hier jouw eigen welkom op de wereld door iets of iemand die jou triggert? 
  • Hechting en veerkracht/initmiteit en verbinding. Onderzoeken van hechtingspatronen en omgaan met intimiteit. Hoe kun je veilige hechting verwerven of 'bijschaven' in de volwassenheid? En hoe kun jij als begeleider hier een secure base zijn voor je cliënt?
  • Verliezen en afscheid nemen: zonder afscheid te nemen, extern én intern, kunnen we niet 'goed' rouwen. Hoe kun je op een andere manier kijken? Oftewel: nieuwe neurale paden maken in je brein.

De verdiepingsdagen over de polyvagale hiërarchie, over waarschuwing en veiligheid, sluiten aan op deze dag.

Deze verdiepingsdag is (apart) geaccrediteerd door:

  • LV POH-GGZ, de Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg, met 5 PE-punten. (Voor 6 verdiepingsdagen heeft LV POH-GGZ in totaal 30 punten gegeven.) 
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, met 6 PE-punten. 
  • NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches, met 6 PE-punten.
  • Staat jouw beroepsvereniging hier niet bij en vind je accreditatie wel belangrijk? Vraag dan zelf punten aan bij jouw beroepsvereniging.

Praktische informatie 

Datum:         vrijdag 13 juni 2025
Tijd:              10.00 – 17.00 uur
Locatie:        gebouw SPGC, Julianalaan 1 in Heeze. Deze locatie ligt op loopafstand van station Heeze
Inclusief:       koffie, thee, lekkers en lunch   
Inclusief:       reader met aanvullende informatie en werkvormen, alle te gebruiken materialen
Kosten:         € 245,00, exclusief 21% btw

Lees hier verder, ook over de mogelijkheid tot het samenstellen van je eigen leerpakket.
 

Deelnemers over training Begeleiden bij Verlies

  • Een verdiepende en verrijkende training voor mij als coach en als mens.
  • Intensief met diepgang
  • De trainer, Jeanne, laat – als rolmodel – in de training zien hoe je met aandacht en zorg omgaat met mensen die te maken hebben met het omgaan met hun verlies
  • Over-leven met verlies
  • Het pad ontstaat door erop te lopen
  • Voldaan, veel geleerd, veel gedeeld, vertrouwen gegeven en ontvangen

BrightBlue Coaching & Training helpt volwassenen met pijn in hun hart na trauma of (traumatisch) verlies om weer te genieten van hun leven. BB helpt volwassenen met burn-out(klachten) om hun leven weer op de rails te krijgen. BB leert coaches met minimaal één jaar praktijkervaring om als rouwcoach te werken. 

Nieuwsbrief KoersVast

Onbevangen wil ik zijn
Proeven met twee grote ogen
Kijken met een open mond
Vol verlangen steeds omhelzen
Wat het leven aan mij zond
(M. van Hooft & F. van Rijn)