Waar ga jij wonen 
als je je lichaam hebt versleten?

Werkwijze

Mijn werkwijze is variabel, past bij wat voor jou nodig is. Mijn benadering is betrokken, onbevangen en open. Alle gevoelens en gedachten mogen er zijn. Ze zijn er toch al. Ik ga ervan uit dat mijn waarheid, wat ik bij jou ervaar, belangrijk is voor jou. Die laat ik je zien: met inlevingsvermogen, pit en verwondering. Je wordt je bewust van je gedrag en de invloed daarvan op je omgeving. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten (aangeboren eigenschappen), je competenties (aangeleerde vaardigheden) en je manier van denken. Je leert je gevoelens (h)erkennen en accepteren. Je leert jezelf beter kennen, ziet waar je mogelijkheden en wensen liggen. Zie het als een spannende en persoonlijke ontdekkingsreis, op weg naar het resultaat dat jij wilt.
 
Ik geloof in jouw vermogen om te leren, in jouw kracht om anders te kijken en oplossingen te vinden. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen. Dan zou ik je de verantwoordelijkheid ontnemen voor wat jij wilt bereiken. Ik ga wél met je op zoek, vanuit oprechte belangstelling, niet-oordelen en niet-weten. Ik werk vanuit contact, met wat er tussen ons gebeurt. Ik werk vanuit een contract en een visie op begeleiding. Bekijk ook mijn visie in beeld. Humor en ernst, denken en voelen. Gevoelens die veel vertellen, maar vaak naar de achtergrond ‘gedacht’ worden. Voelen dat je bestaat, met twee voeten op de grond. Vanuit kracht en kwetsbaarheid. Durf. Stilstaan en bewegen. 

Beweging, lijf en systeem

Samen zijn we op weg naar resultaat. Dit resultaat heeft altijd te maken met autonomie, met ‘zelf terugkeren’ in het leven en je ervaringen deel laten zijn van je levensverhaal. Weer genieten van het leven. Daar kom je toch ook voor? 

Ik werk graag met context en (familie)systeem, lichaam en beweging. Actie en beweging leiden tot ervaren en voelen, nodig om te kijken naar je eigen overtuigingen, identiteit en betekenisgeving. Alleen ‘praten over’ is vaak niet voldoende voor ontwikkeling en verandering. En soms is het helemaal niet nodig om te praten. Het lichaam wijst de weg die je moet gaan. Ons lichaam geeft het antwoord, we hoeven alleen maar te luisteren. Het systemisch perspectief zegt dat ieder mens beïnvloed wordt door het systeem waarvan hij deel uitmaakt: je thuisgezin, familie, school, werk, et cetera. Licht zetten op deze systemen geeft inzicht. Vanuit dit perspectief ontdek je jouw plek in het systeem. Ook ten opzichte van wie of wat verloren is gegaan.
 
Verder gebruik ik Voice Dialogue (VD), Transactionele Analyse (TA) en progressiegericht werken. Met VD leer je je drijfveren beter kennen door je innerlijke stemmen te laten spreken. TA helpt om je persoonlijke script te ontdekken: wat zijn jouw overlevingsstrategieën en hoe kom jij deze nu nog tegen? Hoe kun je er anders mee omgaan? Progressiegericht werken helpt om eigen oplossingen te bedenken voor anders omgaan met je (verlies)ervaring(en). En tot slot Neurolinguïstisch programmeren (NLP). Daarmee leer je je keuzemogelijkheden steeds uit te breiden; je krijgt inzicht door te handelen en te experimenteren, niet door erover na te denken.

Stilte is, stilte bevat en omhult ons
Stilte oordeelt niet. Houdt er geen mening op na
Stilte, stilheid is een basis
We kunnen altijd terug naar stilte
Even stil staan bij onszelf. Waar ben ik eigenlijk
Wie ben ik

Stilte, stilheid geeft de mogelijkheid om te stoppen
En dan opnieuw te beginnen
Beweging is de dynamiek die voortkomt uit stilte, stilheid
Beweging en stilte zijn één. Ze geven je energie. Kracht
Je kunt er jezelf in voelen

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

BrightBlue Coaching & Training helpt volwassenen met pijn in hun hart na trauma of (traumatisch) verlies om weer te genieten van hun leven. BB helpt volwassenen met burn-out(klachten) om hun leven weer op de rails te krijgen. BB leert coaches met minimaal één jaar praktijkervaring om als rouwcoach te werken.