Waar ben jij trots op?

Ik ben trots! Beetje veel trots. Als je me de afgelopen maanden hebt gevolgd, dan weet je hoe 2018 voor mij is begonnen. Een ski-ongeluk zette me letterlijk en figuurlijk stil. Vanuit die stilte mochten mooie dingen ontstaan – ook al voelde dat toen echt niet zo;-). BrightBlue helpt nu vele mensen op het onbekende pad van rouw, trauma en burn-out, er zijn/komen mooie trainingen én sinds enkele dagen werk ik in mijn super-de-luxe nieuwe praktijkruimte. Kortom: ik ben trots! Op mezelf én op mijn man altijd achter me staat. In deze nieuwsbrief:
 
• Trots op samen
• Najaarstraining Begeleiden bij verlies en rouw al voor driekwart vol
• Privacyverklaring AVG
• Blog ‘Van rouw naar burn-out…’
• Blog ‘Lichtpuntjes zoeken in het donker’

Trots op samen

Trots ervaren we als we iets moois hebben bereikt en ons daar zelf verantwoordelijk voor voelen. Iets waarvoor we moeite hebben gedaan. Trots zorgt ervoor dat we dit gevoel willen delen. Tegelijkertijd laat trots ons een beetje ongemakkelijk voelen. We hebben iets bereikt maar als we dit delen met anderen, dan maken we het al gauw kleiner. Want stel je eens voor dat anderen ons zien als opschepperig?

Passie

Als iets stroomt en het geeft me energie, dan ga ik vol passie aan de slag. Zo ook in de groei van mijn praktijk de afgelopen maanden en de verhuizing naar mijn nieuwe ruimte. Dat ken ik heel goed van mezelf. Wat ik ook goed ken, is dat ik mezelf dan kan verliezen in de flow. Dan nemen mijn activiteiten me helemaal in beslag, kan ik (bijna) nergens anders over praten en raakt de wereld om me heen op de achtergrond. 
Tot het moment dat mijn lijf me terugfluit. En dat moment komt altijd. Zoals afgelopen week toen mijn arm en schouder weer van zich lieten horen. Ik kon niet anders dan stil staan en van daaruit naar mezelf kijken. Ook mijn man deed – terecht – een duit in het zakje. Het is weer tijd voor een lagere versnelling. Vanuit die lagere versnelling kan ik pas goed ervaren hoe trots ik ben op wat ik heb neergezet en wat we samen hebben bereikt.

Verboden te schrijven

Als ik deze woorden schrijf, dan voelt het bijna als ‘verboden te schrijven’. Immers, het is toch veel beter om bescheiden te zijn, niet teveel in het licht te staan? Die boodschappen heb ik goed in mijn oren geknoopt. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Jij zult er vast ook iets van herkennen. Ook als ik een rondje internet doe, dan komt er niet heel veel positiefs voorbij. Hoogmoed en ijdelheid zijn woorden die ik veel lees. Trots zijn op een ander, dat mag ook nog wel. Maar trots zijn op jezelf? 
Inmiddels vind ik dat ook mijn trots er mag zijn. Gelukkig google ik ook een citaat dat me wel aanspreekt: “Gelukkig is diegene die met trots achterom kijkt en vol hoop vooruitkijkt”, van de Amerikaanse predikant Olivier G. Wilson. Dat is precies wat ik doe. Alleen én samen. Trots als respect naar mezelf en naar de ander.

En jij?

Het is goed om in onze eigen trots rekening te houden met de gevoelens van anderen. Een gezonde hoeveelheid trots is echter belangrijk voor ons persoonlijke welzijn en zelfvertrouwen.
Waar ben jij trots op? Mag jouw trots er zijn of veeg je deze al snel onder de mat? Om dan zo nu en dan heel even te kijken wat hier allemaal verborgen ligt... Of stop jij je trots in het gat onder de planken vloer? Om voor altijd in het donker te blijven…

Najaarstraining Begeleiden bij verlies en rouw: nog enkele plaatsen!

 
Kom jij in je werk mensen tegen die te maken kregen met een betekenisvol verlies? Wil je graag meer vaardigheden ontwikkelen om mensen met een hulpvraag rond verlies en rouw adequaat te kunnen begeleiden? Zoek je een training die jou handvatten geeft waarmee je in je praktijk meteen aan de slag kunt? Dan is de training Begeleiden bij verlies en rouw op maat gesneden voor jou.
 
De training, drie dagen in november en december, biedt ruimte aan twaalf deelnemers. Inmiddels hebben zich al 8 mensen aangemeld. Wil je meedoen, schrijf je dan snel in!
 
De training is geaccrediteerd door de ABvC en de LV POH-GGZ. Je kunt er dus ook studiepunten mee verdienen.

Na de eerste dag:

• Heb je gewerkt aan een basishouding in het begeleiden van mensen met verlies.
• Heb je inzicht in de actuele theoretische benadering van verlies.
• Heb je kennisgemaakt met enkele werkvormen in het kader van verliesbegeleiding.
• Heb je al enkele handvatten om te werken met mensen met verlieservaringen.

Na de twee verdiepingsdagen:

• Heb je inzicht gekregen in de impact die rouw kan hebben op het totale mens zijn: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en gedragsmatig.
• Heb je inzicht gekregen in wat hechten en rouwen met elkaar te maken hebben.
• Heb je vaardigheden ontwikkeld om op een adequate manier mensen te kunnen begeleiden die hulp nodig hebben bij het kunnen dragen van hun verlies.
• Heb je kennisgemaakt met (creatieve) werkvormen in het kader van verliesbegeleiding.
• Heb je een aanzet gekregen tot een systemische kijk op verlies en hoe daarmee te werken.

Meer weten en inschrijven?

Alle informatie over de training vind je op mijn website. Inschrijven kan door mij een e-mail te sturen. Dan maken we ook een afspraak voor een telefonische intake. 

Privacyverklaring 

Ook op mijn website vind je sinds kort een privacyverklaring. Deze verklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens en is opgesteld in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Belangrijk is dat de eventuele gegevens die ik van jou en door jou krijg bij mij in veilige handen zijn.

Deze nieuwsbrief

Vanwege de verplichte maatregel die om toestemming vraagt voor het versturen en ontvangen van de nieuwsbrief kun je jezelf uitschrijven wanneer je deze niet (meer) wilt ontvangen. Dat kan onderaan de nieuwsbrief door op ‘uitschrijven’ te klikken. Wanneer ik geen afmelding ontvang, geef je automatisch toestemming je gegevens te verwerken en gebruiken voor de mailinglijst. Als lezer van deze nieuwsbrief Koersvast, heb ik alleen jouw naam en e-mailadres. Hier ga ik zorgvuldig mee om, volgens mijn privacyverklaring. BrightBlue Coaching & Training verkoopt jouw gegevens (uiteraard) niet aan derden. Heb je vragen, stuur me dan even een e-mail.
 

Blog ‘Van rouw naar burn-out…’

Ze praat alsof het hele verhaal er in vijf minuten uit moet, struikelt soms over haar eigen woorden of slikt ze in. Af en toe stopt ze om adem te halen. Dan gaat het verhaal in sneltreinvaart weer verder. Zoals ook haar leven tot voor kort in de snelheid van een intercity ging. Verleden tijd, want haar lichaam zei ‘stop’: “Als jij niet luistert, dan zal ik dat voor je doen. Het is klaar.” Opgebrand. Burn-out.
Lees verder op mijn website. Dit blog is op 27 april 2018 verschenen in HAC Weekblad.
 

Blog ‘Lichtpuntjes zoeken in het donker’

Rouw kan soms zo rauw zijn dat het je helemaal in het donker trekt. Alsof je in een put bent gevallen die zo diep is dat je de bovenrand niet meer kunt zien. Er is geen licht meer. Je kunt je niet oriënteren, je bent ergens waar je de weg niet kent. Toch zul je op een gegeven moment zelf op pad gaan, om jouw weg te ontdekken… 
Lees verder op mijn website. Dit blog is op 25 mei 2018 verschenen in HAC Weekblad.
 
Wil je reageren of heb je vragen naar aanleiding van deze KoersVast, dan hoor ik het heel graag. Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek om bij te praten, je ervaringen te delen, of om jouw specifieke vraag/situatie te bespreken, dan ben je van harte welkom.

BrightBlue Coaching & Training helpt volwassenen met pijn in hun hart na trauma of (traumatisch) verlies om weer te genieten van hun leven. BB helpt volwassenen met burn-out(klachten) om hun leven weer op de rails te krijgen. BB leert coaches met minimaal één jaar praktijkervaring om als rouwcoach te werken. 

Heb je 'n vraag?

Ik help je graag aan een antwoord. Bel of e-mail:
0031 6 129 49 654
info@brightblue-coaching.nl

Eerste gesprek met korting

Wil je een oriënterend gesprek? Vrijblijvend én verhelderend. Maak snel een afspraak. Ik help je verder.